Geplaatst op

De merken

Good Guys is hét schoenenmerk dat in 2014 én 2015 de PETA award (People for the Ethical Treatment of Animals) kreeg voor “Best Men Shoes”  & “Vegan To Keep an Eye on 2015”. Het label werd in 2010 opgericht en is nu een must have voor de ethical fashionista. De schoenen worden geproduceerd in Portugal en zijn sweatshop free. Zij kiezen voor materialen zoals microfiber, canvas en natuurlijk rubber die resulteren in lichte, waterdichte duurzame en comfortabele producten.

Fabbrikka is een gloednieuw Belgisch/Spaans merk en zij willen aantonen dat kledij ook duurzaam en eerlijk geproduceerd kan zijn. Hun sweaters en T-shirts hebben een speels karakter en zijn zeer comfortabel. Hun stoffen dragen het GOTS label en hun collecties worden op een eerlijke manier geproduceerd in Barcelona. 

Ecologische stoffen én fair geproduceerd werd de basis boodschap. Maar nog meer dan dat streeft Hempage naar een wereld waarin de hennepvezel zijn reputatie terug wint. Zij produceren niet alleen hennepkledij, maar verrichten tevens onderzoek naar de extractie van de vezels om zo de kwaliteit ervan te blijven optimaliseren. Verder trachten ze hennep ook in andere branches op de markt te krijgen zoals in isolatiemateriaal.

De sieraden van A Beautiful Story zijn handgemaakt en worden fairtrade geproduceerd in Nepal, met als doel banen te creëren op plekken waar dit het hardst nodig zijn.

Thought ontstond vanuit het verlangen om natuurlijke kleding te dragen. Bamboe, bio katoen, wol en hennep zijn allen vrij van pesticiden en chemicalieën en zijn vaak zachter en sterker. Bovendien is de productie ervan beter voor het milieu. Zij hanteren een Code of Conduct om zo de werkomstandigheden en salarissen van de arbeiders te bewaken.

Miss Green is een Nederlands kledingmerk en ontwerpt duurzame kleding voor vrouwen. Zij produceren alleen in Europese en Indiase ateliers met een GOTS-certificaat en een SA8000-standaard (rechten arbeiders beschermen). Zij werken enkel met fabrieken die gecertificeerd zijn en met biologische producten werken.

Kaliber is een jong Berlijns label. Hoge kwaliteit en duurzaamheid zijn essentieel bij Kaliber fashion. Contrasten in het design, kwaliteitsvolle materialen in combinatie met casual vormgeving zijn karakteristiek voor dit merk. Massaproductie en ongelimiteerde consumptie zijn géén alternatief, maar focussen zich op fair trade en overwegend veganistische productie, hetgeen bijdraagt tot het algemeen bewustzijn van duurzaamheid.

Päälä is een biologische kledinglabel voor vrouwen, hand screen geprint in Amsterdam. De inkt die ze gebruiken is de meest milieuvriendelijke en is op water gebaseerd. De stoffen zijn altijd duurzaam en GOTS-gecertificeerd. Zo kiezen ze voor Tencel Lyocell, Modal viscose (By Lenzing), hennep, linen en duurzame Bamboo viscose. Hun leveranciers zijn allen lid bij Fair Wear Foundation en proberen om de productie zo dicht mogelijk bij Amsterdam te houden.

Colfair is een Pools merk en ontwerpt T-shirts uit 100% bio katoen, GOTS gecertificeerd (Global Orgainc Textile Standard). Bij het maken van de prints wordt er enkele gebruik gemaakt van ecologische kleurstoffen.
Verder kiezen ze een verpakkingsmateriaal zorgvuldig uit: ecologisch verantwoord bio afbreekbaar en gedecoreerd met watergebaseerde prints.

Schulz by crowd is een Scandinavisch crowd sourced kledingmerk dat zich focust op design en prints. Dit nieuw project helpt designers om hun ontwerpen op de markt te krijgen. Zij focussen zich op duurzaamheid in elke schakel van de productie; van het vinden de juiste leverancier tot het gebruik van biologisch en duurzame producten waar mogelijk is. Ze hanteren een stricte Code of Conduct dat elke leverancier moet ondertekenen en alle basis ontwerpen zijn geproduceerd uit GOTS gecertificeerd bio katoen.
 Als bedrijf dragen zij ook het GOTS label wat wil zeggen dat ze aan strenge regels verbonden zijn in verband met werk condities en salarissen van de arbeiders.

Rains is een Deens merk opgericht in 2012. Zij interpreteerden de traditionele rubberen regenjas op hun manier. Verder bieden ze ook waterproof rugzakken, tassen en accessoires aan voor de bewuste consument. Zij doen hun zaken op een ethisch verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Mensenrechten en werkomstandigheden, anti-corruptie, mileu & charity zijn aspecten die op constante basis worden geëvalueerd en waar mogelijk verbetert.

Een combinatie van eco vriendelijke vezels, hoge kwaliteit en funky ontwerpen, maakt Up-rise kleding uniek en 'ready to wear for people who care...' Dit is het eerste en tot nu toe enige hennep kleding merk van België! Up-rise collecties zijn gemaakt van hennep, bio katoen en soja. Up-rise kiest ervoor om te werken met hennep vanwege de vele voordelen en milieuvriendelijke eigenschappen. Up-rise conscious hemp wear werkt samen met partners die dezelfde ethische waarden in de rechten van de mens en milieu delen. www.up-rise.be

Armed Angels is een Duits merk voor mannen en vrouwen en kenmerkt zich door hedendaagse collecties. Hiervoor doen zijn beroep op duurzame materialen zoals bio katoen, ecologisch linen & wol, gerycleerd polyester, Lenzing Modal® and Tencel® en zijn GOTS gecertificeerd sinds 2011.

Zij werken salen met Fairtrade & Fair Wear Foundation om te voldoen aan de standaarden voor ethisch verantwoorde werkomstandigheden. https://www.armedangels.de/en/

Het verhaal van Nomads begon in het jaar 2000 vanuit een oude VW bus met slechts een paar rollen stof en enkele naaimachines. De naam 'Nomads' is geïnspireerd op hun toenmalige 'nomaden' bestaan.  Ondertussen zijn 'Nomads' ontwerpen zo populair dat ze nu een uitgebreide lijn van kleding  produceren voor mannen en vrouwen. De collecties zijn gemaakt van hennep, organisch katoen, wol en soja. Als gevolg van de toegenomen vraag, heeft Nomads zijn productie verplaatst naar een fabriek in China, die zij in 2007 bezocht. Deze fabriek ligt in de buurt van waar veel van de hennep stoffen afkomstig van zijn en de arbeidsomstandigheden in deze fabriek hebben hun verwachtingen ver overtroffen!  www.nomadshempwear.com

Hemp Hoodlamb staat bekend om zijn uiterst warme en functionele winterjassen. Deze zijn vervaardigd uit een combinatie van hennep en biologisch katoen. Ondertussen bieden ze een brede waaier kledij voor zowel vrouwen als mannen in winter- en zomercollecties. Hierbij garanderen ze een optimale kwaliteit en ecologisch verantwoorde stoffen. Bovendien voorziet Hemp Hoodlamb het Sea Shepherd-team (Greenpeace) van kledij op hun missies!  www.hoodlamb.com/

Kings of Indigo ontstond in 2010 te Amsterdam. Zij staan bekend om hun denims van uiterst sterke kwaliteit. K.O.I. doet hiervoor zoveel mogelijk beroep op gerecycleerde materialen (garen) en combineert dit met biologisch katoen.
Naast milieuvriendelijke aspecten deelt K.O.I. de ethische waarden van de mens en zijn ‘proud member’ van Fair Wear Foundation! www.kingsofindigo.com/

Knowledge Cotton Apparel richt zich exclusief op herenkledij. Hun collecties worden volledig vervaardigd uit gecertificeerd organisch katoen, onder de meest milieubewuste omstandigheden. Naast katoen gebruikt het Scandinavische merk 'happy sheep wool' en een innovatief voeringmateriaal gemaakt van gerecyclede frisdrankflessen.

http://knowledgecottonapparel.com/#/